Sim Only abonnement
vanaf €2,50 p.m.

SIM ONLY ABONNEMENTEN VERGELIJKEN

Goedkoper bellen met sim only

Als je gaat rondkijken naar een telefoonabonnement en de eerste stappen in de mobiele telefoniewereld zet, dan is het logisch als je door de bomen het bos niet meer ziet. Probeer maar eens een abonnement te vinden die exact bij jouw wensen aansluit. Allerlei termen vliegen je om de oren, zodat je op een gegeven moment niet meer weet waarvoor je moet kiezen. Ben je op zoek naar een goedkoop abonnement, dan ben je met een sim only abonnement het goedkoopst uit.

Wanneer kan ik mijn Sim Only abonnement verlengen?

Op het einde van de looptijd van een sim only abonnement of een abonnement met mobiele telefoon is er de mogelijkheid om te verlengen met een nieuw sim only abonnement. Vaak kan dit al een paar maanden voor het einde van de looptijd van het huidige contract. De voordelen hiervan zijn dat je gelijk het zelfde nummer kan behouden zonder hier een aanvraag voor te hoeven doen. Ook bespaar je op de aansluitkosten die vaak gelden bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Omdat je gegevens al bij de huidige provider bekend zijn, kan verlengen vaak heel makkelijk en snel.

De verschillende maten sim only simkaarten

Er bestaan vier maten simkaarten, waarvan een inmiddels eigenlijk niet meer wordt gebruikt. Dit betreft de simkaart die simpelweg ‘simkaart’ werd genoemd. Deze werden gebruikt in de eerste telefoons en ze waren ter grootte van ongeveer een pinpas. De drie formaten simkaarten die hedendaags nog in gebruik zijn heten mini simkaart, micro simkaart en nano simkaart. De mini simkaart heeft een formaat van 25 bij 15 millimeter. Deze werd vaak gebruikt in de wat oudere telefoons maar is ook nog in huidige telefoons te vinden. De micro simkaart is opnieuw iets kleiner, met een formaat van 15 bij 12 millimeter. De meeste nieuwe smartphones hebben een simkaart van dit formaat. Als laatste en kleinste variant is er de nano simkaart. Deze heeft een formaat van 12,3 bij 8,8 millimeter. Het formaat hierbij is zodanig verkleind dat het alleen nog de chip betreft.

De voordelen van sim only

  • Maandelijkse abonnementskosten zijn beduidend lager dan bij een abonnement waarbij je ook voor je smartphone betaald.
  • Er zijn providers met stuntprijzen, waarbij je extra goedkoper uit bent met sim only.
  • Er zijn maandelijks opzegbare sim only abonnementen.
  • Je kunt bij sim only flexibel met je abonnement omgaan en je verbruik maandelijks hoger of lager instellen.
  • Je kunt je eigen smartphone gebruiken en je hebt de keuze om zelf je eigen favoriete of goedkope smartphone uit te zoeken.

Een goedkoop Sim Only abonnement!

Sim only abonnementen zijn losse abonnementen zonder toestel, je krijgt dus alleen een simkaart. Bij een Sim Only abonnement betaal je alleen voor de abonnement, dit is het goedkoopste uitkomst voor als je als je een abonnement zoekt zonder een toestel. Bij een Sim Only abonnementen betaal je alleen voor de data, minuten, smsjes. Voor de beste geselecteerde Sim Only abonnementen. Je kunt voor elke provider verschillende Sim Only´s bekijken en vergelijken, het ligt er maar aan hoeveel je nodig hebt, zo wordt ook de prijs bepaald. In de meeste gevallen is de Sim Only abonnementen ook maandelijks opzegbaar, mocht je er niet mee tevreden zijn of qua bundel meer nodig hebben kunt u altijd na opzeggen een nieuwe deal scoren.

Wat is sim only?

Bellen, internetten en sms’en komt allemaal tot stand doordat je in je telefoon een simkaart hebt zitten. Dikwijls wordt een simkaart aangeschaft mét een nieuwe smartphone. Hiervoor betaal je ook. Je betaalt voor zowel het abonnement als de smartphone en je bent aan een contract gebonden voor 1 of 2 jaar. Sim only is het aanschaffen van een simkaart, maar dan zonder smartphone. Vooral als je zelf nog een goede smartphone hebt of je koopt zelf een smartphone, dan ben je beduidend goedkoper uit dan wanneer je een smartphone met simkaart aanschaft. Op een sim only kaart kan een abonnement staan, maar ook een prepaid tegoed. Bij een abonnement betaal je een vast bedrag per maand en daar krijg je een bepaald tegoed aan belwaarde en internetverbruik voor. Bij een prepaid sim only koop je voor een bepaald bedrag beltegoed en internetverbruik in. Als dit is verbruikt betaal je voor je dan verbruikte belminuten en internet een hoger bedrag.

Hoe zit het met overstappen?

Overstappen gaat tegenwoordig ontzettend gemakkelijk. Heb jij op dit moment een abonnement met een contract en wil je overstappen naar een sim only abonnement? Dan kan dit tegenwoordig heel goed en ook kun je overstappen naar een andere provider. Wil je gebruik maken van nummerbehoud, laat dit dan tijdig aan je provider weten. Als je dit niet direct doet bij het aanmelden, dan is nummerbehoud niet meer mogelijk. Uiteraard kun je pas opzeggen als je contract inmiddels is verlopen. Anders is opzeggen van je abonnement niet mogelijk.

Simlockvrij

Met sim only kun je in principe gebruik maken van elke telefoon die je voorhanden hebt. Voorwaarde is wel dat de telefoon simlockvrij is. Een telefoon dat simlockvrij is, kan worden gebruikt voor elk soort simkaart, dus ook sim only simkaarten. Heb jij ooit je telefoon aangeschaft met een abonnement? Meestal na één jaar kan de provider je telefoon dan gratis simlockvrij maken. Hiervoor moet je wel een verzoek indienen bij je provider.